Korkunç ölüm: Canlı ahtapot boğazında kaldı
1 min read

Korkunç ölüm: Canlı ahtapot boğazında kaldı

Güney Kore’deki Gwangju şehrinde yaşayan talihsiz bir adam, taze kesilmiş ve hala hareket eden dokunaçları bulunan yerel bir lezzet olan canlı ahtapotun bir parçasını yuttuktan sonra öldü.

Kurban, pazartesi sabahı san-nakji olarak bilinen canlı bir ahtapotu yerken parçası boğazına sıkıştı.

Korea Herald’ın haberine göre emekli adam, ahtapot yüzünden boğulduğu için kalp krizi geçirdi ve kendisine olay yerindeki acil ekipleri tarafından müdahale edildi.

Sağlık ekipleri, saat 11.38’de yapılan acil çağrının ardından olay yerine koştu ancak daha sonra yerel bir hastanede öldüğü açıklanan adamı hayata döndürmeyi başaramadılar.

YEREL BİR LEZZET OLARAK SERVİS EDİLİYOR

San-nakji, Güney Kore’de, özellikle de kıyı bölgelerinde yerel bir lezzettir ve ahtapotun dokunaçları kesildikten hemen sonra servis edilir, bu da ahtapotun hâlâ tabakta canlı olduğu anlamına geliyor.

Ancak geleneksel olarak üzerine susam yağı gezdirilerek servis edilen yemek önemli bir sağlık riski taşıyor ve insanlara onu daha küçük parçalara ayırmaları ve yutmadan önce iyice çiğnemeleri tavsiye ediliyor.

Seul İtfaiye ve Afet Merkezi’nden alınan verilere göre, 2007 ile 2012 yılları arasında canlı ahtapot yüzünden boğulan üç kişi öldü. Yerel basında çıkan haberlere göre, 2013’te iki kişi öldü ve 2019’da da 70 yaşlarında bir adam san-nakji yemeği yerken boğularak hayatını kaybetti.

Uzmanlar, bu yemeğin, kurbağa ve zehirli kirpi balığı gibi dünyanın en tehlikeli gıdaları arasında yer aldığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir