Hindistan’ın Eski Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye Yorumu!

Hindistan’ın eski Dışişleri Bakanı Kanwal Sibal, bir Rus gazetesinde gündemi değerlendirdi. Yazısında İsrail-Filistin savaşı hakkında analizler yapan Sibal, Türkiye hakkında da yorumlarda bulundu. Kanwal Sibal analizinde, ‘Ankara Filistin davasına sahip çıkıyor’ ifadelerini kullandı.

Hindistan’da 2001-2002 yıllarında Dışişleri Bakanlığı yapan Kanwal Sibal, bir Rus gazetesinde politik gündemi değerlendirdi. Analizlerinde İsrail-Filistin savaşında Türkiye’nin önemli bir müzakere unsuru olduğunun altını çizdi.

“Türkiye Filistin davasına sahip çıkıyor” diyen Sibal, İsrail-Filistin savaşında Türkiye’nin durumunu, “Ankara, bölge ülkelerinin güvenlik garantisi sağlayacağı iki devletli çözüme dayalı bir barış planını teklif ediyor” şeklinde aktardı.

Kanwal Sibal, İsrail’in Gazze’ye yapması konuşulan kara harekatı için, “İster istemez Biden tarafından onaylanan bir hamle olur.” yorumunu yaptı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze için yapılacak yardım paketini sadece ABD’nin reddetmesini, “Müslüman ülkelerde prestij kaybını artırdı” şeklinde yorumlayan Sibal, bunun Türkiye’nin elini güçlendirdiğini düşündüğünü de ekledi.

Yazısının devamında Sibal, “Gazze’deki durum dikkatleri Ukrayna’daki savaştan uzaklaştırdı. Rusya ve Ukrayna arasındaki sorunun Kremlin’in iki devletli bir çözümü olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x